paleo > lax på grönbädd.

Igår blev det lax till middag. Jag kallar denna rätt för lax på grönbädd eftersom det är precis vad det är.

På tallriken: grönkål, blandsallad, färsk broccoli, lax stekt i kokosolja och en broccolipuck. Jag gjorde även en misslyckad aioli (som jag brukar...) och det blev mer som en dressing så den ringlade jag över alltihopa bara. Gjord på 3 ägg, en tesked senap, 1 liten vitlöksklyfta och olivolja.

Dessa broccolipuckar blev riktigt, riktigt goda och det gick så himla snabbt att göra dom. Perfekt tillbehör till maten jag åt men även till en kopp kaffe. Ni måste bara prova! Jag delar med mig av receptet här också men självklart så tycker jag att ni ska kika in på Under vårt tak där Jenny och Magnus håller till. MASSOR av bra recept.
Du behöver:
150 g broccoli
3 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
2 tsk mald ingefära (jag hade dock ingen och det blev kanon ändå!)
4 msk kokosolja
2 ägg
0,5 dl kokosmjölk
2 nypor havssalt
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 C°. Smält kokosoljan. Blanda ihop mandelmjöl, kokosmjöl, ingefära, havssalt, kokosoljan, ägg och kokosmjölken till en deg. Mixa broccolin i en matbredare. Rör ner broccolin i degen. Rulla och forma till små "puckar" och lägg dom på ett bakplåtspapper. Strö på lite sesamfrön och tryck till lite så de fastnar. Grädda i 20-25 minuter mitt i ugnen. In i köket med er nu!
Trevlig fredag och helg!
De där puckarna ser himla goda ut. Jag får testa dem någon dag!