/ • Allmänt / • Graviditet /

27 september 2021.

För min egen del vore det kul att titta tillbaka och läsa sånt här senare i livet. Men jag har fasat lite för att skriva ner saker för det känns som att jag jinxar något. Vill inte få fler missfall. Nu ska det här gå vägen. Jag känner det i kroppen att det kommer gå bra men man vet ju aldrig. I alla fall.
 
Idag säger min app att jag går in i vecka 6. 5+0. Herregud vad tidigt. Tiden går såååå långsamt. Jag ringde en barnmorska förra veckan och skrev in mig. Och nästa vecka är det dags att få komma dit på besök. Vad som görs där har jag ingen aning om. Men jag gissar att man bara går igenom lite basic stuff. Jag ska även till gyn nästa vecka. Jag har nog aldrig längtar så mycket efter ett gynbesök så mycket som nu. Jag ska förhoppningsvis få göra ett ultraljud. Ser vi ett tickande hjärta då vågar vi tro på det lite mer och närmsta familjen kommer få ett glädjande besked.
 
All min tankeverksamhet just nu går åt att fundera på olika sätt att berätta det här på. Jag kollar gravidkläder, barnkläder, ja men ni vet. Jag kan inte låta bli för det är så kul. Även om jag inte vågar köpa något förrän om många många veckor. 
 
Mitt mående då? Jag är pigg och är inte illamående. Och jag är sjukt stabil i mitt psyke. Har hormonerna hamnat i balans? Kanske det kanske. Men jag väntar och tyyyp längtar efter mer symptom som trötthet och illamående. Kommer känna mig tacksam och mer gravid då. Det jag känner är lite molande värk i livmodern. Det har jag gjort i någon vecka nu. Det kommer och går. Det känns inte alls som den mensvärk jag är van vid utan det är något helt annat. En mysigare molande värk. Mysig pga att jag vet att det är annan aktivitet.
 
Idag tog jag förresten ett sista digitalt test. Det visade "Gravid 3+"!!! Är så lycklig att det ökar!!!!