/ • Allmänt / • Paleo /

kollagen.

Det kanske är så att ni sett på t.ex. Instagram att jag börjat äta kollagen? VARFÖR undrar ni. Jag ska berätta.

Eftersom jag själv inte alls är inne i en bra skrivarperiod så kör jag lite copy paste här. Så här skriver Nyttoteket (där jag köper mitt kollagen) på sin sida:
Kollagen utgör 30-35% av kroppens protein vilket gör det till det största och mest förekommande proteinet i kroppen. Kollagen återfinns i hår, hud, naglar, leder, senor och även i organ som hjärta, lungor och lever. 

Kroppen producerar själv kollagen, men en ständig nedbrytning av proteinet förekommer samtidigt. Nedbrytningen av kollagen fortsätter i samma takt men den egna produktionen av kollagen sjunker med en stigande ålder.

Med detta sagt; jag vill äta kollagen för att stärka min hud. Jag har sedan ungefär två år tillbaka problem med huden på min högerhand. Har försökt luska ut om det är något jag tar i ofta som jag inte tål eller kanske något jag äter. Men allt är som vanligt... Jag har inga fingeravtryck kvar längre på några av fingrarna och huden är allmänt tunn på hela handen. Förhoppningsvis kan detta kollagen hjälpa mig på traven tänker jag! Starkare naglar, leder och senor tackar jag inte nej till heller! Endast fördelar ju, so why not prova liksom.

Jag brukar ha mitt kollagen i kaffet, smoothies eller äggröran på morgonen. 🙃
/ • Allmänt / • Photos /

14 april.

Igår fyllde svärmor år! Det var 22 grader och vi tog en promenad till kalaset. På vägen var jag tvungen att fota Ando vid några granar. Jag har förresten köpt ett nytt objektiv. Är så kär i det. 

Kaffe och glass till förrätt.

Busan var med, men lite trött.

Och så var det dags för en promenad i svärföräldrarnas nya område (dom är numer stadsbor!).

Så att jag fick gå loss med kameran och nya objektivet.

Och för att ta vara på det fina vädret såklart.

Och för att få ihop stegen!
 
Och efter maten (som jag glömde att föreviga) gick vi ut innan solen gick ner gick och fotade lite till.

Alltså hur fin är denna människa?

Tänk att det växer en liten person där inne. Som jag längtar efter att få träffa dig!!! Jag ser framemot att få fota er mycket denna sommar. Och ännu mer i höst. iiiiiihhh ♥

Food baby vs real baby (hahah synd ändå att jag inte ätit något opassande för då hade jag kunnat blåsa upp mig mer och matcha Carros mage).
Kommentarer (2)
borås / nikon / nikon d610 / sigma / sigma 35mm art / sigma art
/ • Allmänt / • Photos / • Self portrait /

palettblad.

Visst är den fin? Fick den av Hanna i höstas och den har växt mycket sedan dess.